Nieuwe wetten en wijzigingen per 1 januari 2022

Hieronder treft u een overzicht aan van de belangrijkste wetten en wijzigingen op het gebied van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties die per 1 januari 2022 in werking zijn getreden.

Energielabel noemen bij verkoop en verhuur woning

Per 1 januari 2022 moet u, als verkoper of verhuurder, bij de verkoop of verhuur van uw woning of gebouw het energielabel ook tonen in advertenties (bijvoorbeeld via Funda of de makelaar).  Extra informatie vindt u op de site van de Inspectie Leefomgeving en Transport, www.ilent.nl/onderwerpen/energielabel/energielabel-woningen.

U kunt natuurlijk ook ons kantoor bellen, 06-10966911

 

Verduurzaming van woningen

Vanaf 1 januari 2022 wordt de subsidie bij twee verduurzamingsmaatregelen voor woningen verhoogd. Woningeigenaren en VvE’s krijgen dan in plaats van zo’n 20% ongeveer 30% terug op hun investering. De subsidie kan besteed worden aan twee isolatiemaatregelen of een combinatie van een isolatiemaatregel met een (hybride warmtepomp). 

Meer informatie over subsidies voor verduurzaming: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiesubsidies-en-leningen/subsidies-verduurzamen-woning/